15 mar. 2010

DOCUMENTARE - Despre medicamente

*Analgezicele cele mai comune, de tipul aspirinei, pot provoca cresterea tensiunii arteriale la barbati, potrivit unui studiu publicat in Archives of Internal Medicine. Cei care iau frecvent aspirina au prezentat cu 26% mai multe riscuri de a se imbolnavi de hipertensiune, iar cei care utilizeaza ibuprofen si naproxen, cu 38%. Analgezicele pot neutraliza mecanismul de relaxare a vaselor sangvine si pot provoca retentia de sodiu, doi factori care contribuie la cresterea tensiunii arteriale.

*Milioane de persoane iau zilnic aspirina fara a sti la ce pericole se expun. Deoarece combate coagularea sangelui, prevenind astfel formarea cheagurilor, este recomandata de doctori pentru evitarea accidentelor cerebrale si a infarctelor. Dar aspirina are un efect diferit asupra a 30% din bolnavi. Unul din riscurile majore pe care le au cei care iau zilnic acid acetilsalicilic este orbirea. Si asta din cauza ca aspirina poate duce atat la aparitia cataractei, a deteriorarii maculei, cat si la producerea unor rupturi ale vaselor de sange din retina, mai ales daca este folosita mai mult de zece ani. Copiilor si adolescentilor nu le dati niciodata aspirina pentru scaderea febrei, deoarece poate produce inflamarea creierului (sindromul Reye).

*Vitaminele luate in exces sunt daunatoare organismului. Medicii atrag atentia ca, luate timp indelungat si in mod regulat, tabletele cu vitamine ne pot deregla organismul. Acestea ne pot imbolnavi ficatul, iar in cazul femeilor insarcinate pot aparea malformatii la fat.

Pentru articole similare, accesati: Colectia SANATATE MAXIMA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu