30 mar. 2010

DOCUMENTARE / Motivational - Bagajul vietii

Atunci când îţi începi viaţa ai în mână o valijoară.
Pe măsură ce trec anii bagajul tău se măreşte, pentru că sunt multe lucruri pe care le aduni pe parcursul drumului tău, crezând că sunt importante.
La um moment dat, înţelegi însă că devine insuportabil să cari atâtea lucruri. Cântăresc prea mult.
Atunci poţi alege:
1. Să te aşezi pe marginea drumului, aşteptând ca cineva să te ajute: ceea ce, sa recunoastem, e destul de dificil in zilele noastre, mai ales că toţi ceilalaţi au propriul lor bagaj... Rişti astfel să îţi petreci tot restul vieţii aşteptând.
2. Poţi dimininua greutatea, eliminând ceea ce nu-ţi foloseşte.
Dar ce ar merita aruncat?
Începe în primul rând să scoţi totul afară, pentru ca să poţi vedea ce se ascunde înăuntru. Vei constata ca e foarte usor sa scoti Fericirea, Prietenia, Iubirea, Bunavointa, Tandretea, Generozitatea, Bucuria, Simpatia, Speranta... Ciudat este faptul că... nu sunt deloc grele!!!
Dupa ce vei termina de scos tot ce iese usor, vei constata ca bagajul cântăreşte aproape la fel de greu...
Stiu ca nu va fi usor, insa forţează-te să scoţi afară... Invidia, Mânia, Neînţelegerile, Teama, Pesimismul, Descurajarea, Grijile, Tristetea...
Acum, ca bagajul a ramas gol si usor ca un ful, pune inapoi în in el Răbdarea. Cu siguranta vei avea nevoie de ea! Pune apoi inapoi ce ai reusit sa scoti fara efort: Fericirea, Prietenia, Iubirea, Bunavointa, Tandretea, Generozitatea, Bucuria, Simpatia si Speranta. Fă un efort si adauga in bagaj Puterea, Curajul, Entuziasmul, Echilibrul, Responsabilitatea, Toleranţa si Buna dispoziţie.
Acum bagajul tău e gata, îl poţi folosi din nou. Nu-i asa ca-i mult mai usor acum?
Nu uita să faci acţiunea aceasta de mai multe ori în viaţa, pentru că drumul nu este tocmai scurt...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu