15 mar. 2010

DOCUMENTARE - Prietenii sanatatii

*Beneficiile unui concediu petrecut pe malul marii se simt tot timpul anului. Datorita aerosolilor, prezenti in numar mare in locurile unde se sparg valurile, schimbul de oxigen din celule este imbunatatit, permitand irigarea mult mai buna a plamanilor. De aceea cura heliomarina este indicata in afectiunile bronsice cronice sau in refacerea dupa pneumonii sau pleurezii. Masajul exercitat de valurile marii actioneaza benefic asupra circulatiei periferice a sangelui, ameliorand varicele si hemoroizii. Totodata, celulita este redusa semnificativ, mai ales daca mergem prin apa timp de 20 de minute. Totusi, deoarece climatul marin este excitant, nu este recomandat bolnavilor de inima sau diabeticilor.

*O igiena ireprosabila a mainilor (4 spalari pe zi) va permite sa contractati cu 25% mai putine guturaiuri si cu 50% mai putine gastroenterite, comparativ cu persoanele care se spala pe maini o singura data pe zi.

*Masajul este una dintre cele mai bune solutii in lupta impotriva stresului. Acesta are rolul de a micsora nivelul plasmatic de cortizon (hormonul stresului) si de a reduce starea de excitare a sistemului nervos simpatic, redand starea de echilibru al organismului. Masajul practicat regulat elimina celulita si face pielea catifelata.

*Alcoolul previne aparitia infarctului miocardic si cerebral. Totodata, scade riscul imbolnavirii de litiaza biliara si diabet zaharat de tip II. Efectele benefice ale alcoolului sunt evidente doar daca beti moderat. Este vorba despre un pahar inainte de masa. Asta va va ajuta si sa va relaxati.

Pentru articole similare, accesati: Colectia SANATATE MAXIMA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu