16 mar. 2010

DOCUMENTARE - Terapii

*APITERAPIA este o metoda de terapie naturala folosita in diferite afectiuni ale organismului, realizata cu ajutorul unor produse rezultate din activitatea metabolica a albinelor: miere, polen, propolis, laptisor de matca, pasturi, apilarnil si venin. Toate sunt produse naturale cu un bogat continut de principii biologice esentiale. Afla mai multe.

*AROMATERAPIA este ramura terapeuticii de inspiratie naturistã, mai precis fitoterapeuticã, ce urmãreste ameliorarea sau vindecarea diverselor boli, pe calea aromelor si a parfumurilor, respectiv pe calea unor produsi volatili si odoranti, extrasi din plante aromatice, produsi care se prezintã sub forma unor esente naturale sau a unor uleiuri volatile. Afla mai multe.

*AUTOSUGESTIA este metoda prin care fiecare om isi poate schimba starea de sanatate si cea emotionala. Nu trebuie decat sa ne relaxam timp de zece minute corpul si sa ne folosim propriile ganduri. Practic ne imaginam pe noi ca intr-o poza cum aratam sanatosi, vazand celulele albe ca pe niste soldati care lupta cu boala, cat mai exact si folosind culori puternice. Faceti asta zilnic de cel putin trei ori si rezultatele nu vor intarzia sa apara. Autosugestia ne ajuta sa scapam de emotie inaintea unui examen, imaginandu-ne cum raspundem corect la orice intrebare. Repetandu-ne in gand scurte mesaje incurajatoare (sunt calm, ma simt din ce in ce mai bine) in fiecare zi ne vom simti mai bine. Afla mai multe.

*CROMOTERAPIA. Inca din Evul Mediu, vindecatorii si vrajitorii recurgeau adesea la cromoterapie ca la un mijloc de combatere a diverselor maladii. In zilele noastre, cercetatorii recunosc ca într-adevar culorile au efecte puternice asupra psihicului uman, iar prin intermediul psihicului asupra dispozitiei si sanatatii noastre. Afla mai multe.

*DIETOTERAPIA sau terapia prin alimentatie este acea forma de terapie care utilizeaza alimentele, fie în starea lor naturala, fie prelucrate în modalitati speciale, ca remedii împotriva diferitelor afectiuni. In medicina alopata, elementul esential în tratament este medicamentul care lupta cu boala si împotriva tulburarilor provocate de aceasta. Corpul nu participa la tratament, ci suporta actiunea medicamentului. Dietoterapia considera organismul ca un tot unitar iar simptomele considerate neesentiale de catre medicii alopati sunt evaluate si analizate conform propriei conceptii despre sanatate si boala. Afla mai multe.

*FITOTERAPIA - utilizarea plantelor medicinale in scop terapeutic - are o vechime de mii de ani si o eficienta deja dovedita. Ea foloseste plantele sub forma de extracte totale, spre deosebire de medicina alopata, care recomanda doar substante extrase din plante. Printre avantajele ei se numara accesibilitatea (plantele sunt usor de procurat si ieftine), actiunea blanda si lipsa efectelor adverse (cand se respecta dozele adecvate), tratarea bolnavului ca intreg (plantele au efecte fizice si psiho-emotionale si echilibreaza organismul la toate nivelele). Afla mai multe.

*GEMOTERAPIA, numita si terapia cu muguri, este o ramura a fitoterapiei, care isi propune sa previna si sa trateze o varietate de probleme de sanatate cu ajutorul remediilor vegetale. Gemoterapia utilizeaza doar tesuturile embrionare ale plantelor, arborilor sau arbustilor - muguri, mladite si radicele. Aceste tesuturi embrionare, macerate intr-un amestec de apa, alcool si glicerina, servesc la fabricarea de solutii in care sunt concentrate principiile active ale plantelor. Afla mai multe.

*HOMEOPATIA, care in greceste inseamna "identica cu boala", este o metoda straveche de tratament, bazata pe principiul asemanarii. Practic, se trateaza afectiunea cu o substanta foarte diluata care produce aceleasi simptome ca ale bolii, daca este administrata in cantitati mari. Homeopatia este o metoda de tratament care utilizeaza substante naturale din cele trei regnuri: animal, mineral si vegetal, pentru a invata organismul sa se refaca singur. Homeopatia trateaza pacientul ca un intreg si ia in considerare fizicul, psihicul, predispozitia ereditara, mediul si modul de viata, alimentatia precum si alte boli. Ea trateaza persoana, nu boala, cauza, si nu simptomele. Afla mai multe.

*MELOTERAPIA este o forma a psihoterapiei in care muzica este folosita ca mijloc de exprimare si care este indicata de terapeut in functie de problemele fiecarui pacient. Astfel pot fi tratate agresivitatile ascunse, tulburarile mentale sau afective, anumite blocari, dar si cateva boli psihosomatice, cum ar fi astmul sau problemele de alimentatie. Afla mai multe.

*SACROTERAPIA. Natura umana implica atat trupul cat si spiritul. Aceasta înseamna ca, prin tratarea sufletului, se poate ajunge la vindecarea corpului. Pornind de la observatia ca orice îmbolnavire se datoreza, într-o masura mai mica sau mai mare, alterarii legaturii între om si Divinitate, sacroterapia îsi propune restabilirea echilibrului prin post si rugaciune. Afla mai multe.

Pentru articole similare, accesati: Colectia SANATATE MAXIMA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu