6 apr. 2010

DOCUMENTARE / Motivational - Despre defecte

O femeie bãtrana din China avea doua vase mari, pe care le atarna de cele douã capete ale unui bãt, pe care-l sprijinea cand pe un umar, cand pe celalalt, pe drumul inspre si dinspre izvor.
Un vas era crãpat, pe cand celalalt era perfect, aducand tot timpul intreaga cantitate de apa acasa. La sfarsitul lungului drum ce ducea de la izvor pana acasã, vasul crãpat ajungea doar pe jumãtate plin.
Timp de doi ani, asta se intampla zilnic: femeia aducea acasa doar un vas si jumãtate de apã. Bineinteles, vasul bun era mandru de realizãrile sale. Dar bietului vas crãpat ii era atat de rusine cu imperfectiunea sa si se simtea atat de rãu, ca nu putea face decat jumãtate din munca pentru care fusese menit!
Intr-o zi, vasul crapat n-a mai putut rabda si i-a vorbit femeii astfel:
-Mã simt atat de rusinat, pentru ca aceastã crãpãturã face ca apa sa se scurgã pe tot drumul panã acasã!
Bãtrana a zambit, spunandu-i:
-Ai observat ca pe partea ta a drumului sunt flori, insã pe cealaltã nu? Asta pentru ca am stiut defectul tãu si am plantat seminte de flori pe partea ta a potecii, si, in fiecare zi, in timp ce ne intoarcem, tu le uzi. De doi ani culeg aceste flori si decorez masa cu ele. Dacã nu ai fi fost asa, n-ar mai exista aceste frumuseti care improspãteazã casa.

Pentru articole similare,
accesati Colectia MOTIVATIONAL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu