22 sept. 2012

DOCUMENTARE - Obiceiuri care iti pot schimba viata

Stiai ca schimbarile majore nu necesita intotdeauna un efort deosebit sau foarte mult timp. Iata cateva obiceiuri care te-ar putea ajuta sa-ti imbunatatesti semnificativ calitatea vietii in doar 30 de secunde:

Elimina risipa

30 de secunde e tot ce iti trebuie ca sa inchizi luminile si sa scoti din priza toate aparatele pe care nu le folosesti. Dupa o luna de exersare, poti deveni expert in aceasta noua metoda de a economisi.

Zambeste
Ai nevoie de mai putin de 30 de secunde pentru a transforma o fata incruntata intr-un zambet. Un zambet relaxeaza sute de muschi si te elibereaza de stres si tensiune.

Fa curatenie

Deschide un dulap/sertar aglomerat si ia de acolo un obiect de care nu mai ai nevoie si arunca-l sau ofera-l cuiva care are nevoie de el. Aloca 30 de secunde in fiecare zi pentru a ordona macar un obiect din dulapul/sertarul ales. Partea cea mai buna e ca in cele 30 de secunde nu ai timp sa te gandesti prea mult, daca ai dubii in privinta unui obiect, inseamna ca nu mai ai nevoie de el.

Relaxeaza-te

Aloca mai mult timp pentru expiratie si corpul tau se va elibera de stres si tensiune. 10 secunde pentru inspiratie si 20 de secunde pentru expiratie reprezinta o formula buna care te va ajuta sa te detasezi de grijile cotidiene.

Aplica ceea ce inveti

Tine mereu la indemana o carte care te inspira. Deschide-o la intamplare, citeste cateva paragrafe si incearca sa le adaptezi la situatia ta curenta.

Hidrateaza-te

Creierul tau are nevoie de apa pentru a functiona la capacitate maxima. Fa-ti un obicei din a bea apa timp de 30 de secunde la fiecare ora.

Ia o pauza

Detaseaza-te putin de programul tau incarcat. O pauza de 30 de secunde luata in mod regulat ii da corpului tau ocazia sa-si regaseasca echilibrul. Inchide ochii, astupa-ti urechile cu palmele si asculta sunetul oceanului.

Alunga grijile

De fiecare data cand iti trece prin cap sa te plangi de ceva, petrece 30 de secunde cautand partea buna a situatiei respective. Gandeste-te apoi la problemele mai mari pe care le-ai avut in trecut si peste care ai trecut cu succes.

Fa exercitii fizice

Opreste-te pentru 30 de secunde din ceea ce faci, ridica-te, roteste-ti umerii, intinde-te sau fa alte exercitii. Ar fi bine sa ai permanent la indemana doua greutati pe care sa le folosesti ori de cate ori citesti sau te uiti la televizor.

Inchide televizorul

Dupa ce ai terminat exercitiile fizice, inchide televizorul. :) Fa ceva util si important, cum ar fi sa petreci timp cu familia sau cu prietenii.

Mananca sanatos

Aloca 30 de secunde inainte de masa pentru a te asigura ca esti calm, linistit si pregatit sa savurezi mancarea in mod constient. Inspira si spune "Sunt calm", apoi expira si spune "Zambesc". Repeta de 5 ori.

Pentru postari similare, accesati link-ul:

Colectia Dezvoltare Personala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu